Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

måndag 11 oktober 2010

Ät som djuren gör :)

Men va' har hon nu kommit på, hur tänker hon nu då???
Ja, jag veeet, tjaaaat o tjaaat :)
Men lyssna nu :)
Jag har köpt en bok,som bara är så bra, som verkligen slår huvet på spiken, som på ett enkelt sätt förklarar varför vi, den "intelligentaste" varelsen på jorden, bara blir fetare o fetare - trots kostexperter osv :)
Den är skriven av Allen Carr o heter: "Äntligen äter jag vad jag vill, Ät vad du vill utan att gå upp i vikt :)" Hälsofördelarna och välbefinnandet du känner varar för alltid :)

Jag har läst ungefär halva boken och den går ut på att lyssna på vad kroppen vill ha för att må bäst :) Inte tankar du väl bilen med diesel om den behöver nå't annat och inte häller du väl i smutsig eller dålig olja? Nähä, det gör du inte, men tänk på vad DU stoppar i DIG under en vecka och speciellt under helgerna . . . Just dä, mycke skräpmat, för snabbt måste det ju gå och våra smaklökar har hjärntvättats (till favör åt MC Donalds, Coca Cola osv) till att tro att skräpmaten är den godaste, queeee???? Därför längtar vi efter det som fördärvar vår kropp och som gör oss feta o lata OCH sjuka!!!

Boken är skriven med stor o bra stil och är lättläst med flytande o bra språk, så jag kan varmt rekommendera den :) Om ni inte "törs" läsa den, säger jag som författaren: Då får ni skylla er själva" (låter hårt men . . .) Vi kan inte vräka i oss godis, Coca Cola o strips osv utan att få näringsbrist o bli feta! Han skriver att om vi följer hans råd, som är tagna från djurens sätt och förhållande till mat - så behöver vi aldrig mer bli sjukligt överviktiga o feta :)

Jag kommer att lägga in några avsnitt ur boken med jämna mellanrum, som jag hoppas att ni tar åt er :) Det här verkar inte vara nå'n bantningsmetod, för det är författaren helt emot. Med den här boken vill författaren hjälpa oss till ett sundare förhållande till det vi stoppar i oss (och som ska hålla också). Han vill med den här boken öppna våra ögon, för att komma tillbaka till enkelhet och till vårt ursprung :) Där fick våra smaklökar vara vägvisare och tala om för oss, om maten gick att äta. Var den för besk osv var det ett tecken på att maten var giftig o inte gick att äta :) Smakade bäret/ svampen gott så var det fritt fram, då var det ätligt o nyttigt :) Likadant gör djuren, speciellt katterna :) Dom nosar o undersöker maten noga - Därefter äter dom, annars så struntar dom i den maten!
Kan jag se på dom hundar o katter jag har bjudit på mitt rena, basiska o joniserade vatten förresten :) Får dom välja så väljer dom faktiskt det rena, basiska o joniserade vattnet framför kranvatten - för dom vet hur rena smaker ska kännas :) Vi måste lära oss av hur djuren gör, då mår vi bäst och då blir vi inte feta :) Visst låter det väl enkelt, men jag tror faktiskt på det här :) Jag ska följa hans råd, för jag är nog faktiskt redan inne på hans sätt att tänka :)

Hjäääälp, nu blev det en riktigt rejäl hälsopredikan från mig i Viken, som avslutning på den här månda'kvällen och början på en ny vecka :/ Sorry o förlåt, men jag kommer att spara det här ändå och dela med mig :) Dom av er som är intresserade kan kommentera, ni andra kommer nog senare ska ni se :)

Jag är tacksam för både ris o ros :)

Puss o kram och kolla på hur djuren ikring er gör (Hur Gör Djur?)

Från mig, den tjatiga i Viken :D

10 kommentarer:

  1. Intressant! Ser framemot glimtar här från din bok. Ha en bra dag.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det intressant min vän :)
    Kanske är det hjälpen vi behöver? :)
    Kanske behöver vi tänka enkelt o sluta banta :)
    Det enda raka är ju att ändra tänket o vårt förhållande till mat o de som kommer i munnen :)
    Ja, jag kommer nog att smyga in små bitar lite då o då, tror jag :)
    Kramis för en solig o fin dag :D

    SvaraRadera
  3. Barnen kan det redan....Så länge vi inte tvingar på dem vuxenmaten (de smaker som vi uppskattar) De väljer nämligen den mat deras smaklökar är utvecklade för, men vi lär dem att inte känna efter!! Försök har förresten gjorts ang. barn o skräpmat, och efter en kort tid väljer barn bort skräpmaten då de får äta vad de vill!!!

    SvaraRadera
  4. Ja, jag förstår det - MEN varför i helskotta drar vi då iväg dom till Mac Donalds o Co då?
    Varför köper vi hem panpizza som dom snabbt ska värma? För att ge dom en "mysig" stund, eller vadå? Då är det ju VI som förstör den naturliga rytmen!!! Varför gör vi så, varför lär vi dom att äta fel?
    Skrämmande är det, när ska vi förändra??!!
    Tur att jag inte har småbarn nu . . .
    Varm o sund o medmänsklig kram från mig :D

    SvaraRadera
  5. Det är väl just nu du borde ha småbarn ;-) för nu kan du lära dom att äta rätt - eller hur? Visst försökte man göra rätt och att tillaga mättande och näringsriktiga måltiden när barnen var små, men ibland räckte tiden och orken bara inte till. Inte för mig i alla fall som ensamstående, heltidsarbetande 4 barnsmamma. Ibland blev det halvfabrikat av rent tidsmässiga skäl. Det viktiga är nog att för det mesta försöka göra det som är rätt även om man syndar ibland! Tiden med barnen var en bristvara för att överhuvudtaget ge dom tak över huvudet och mat i magen - och inte egenvald situation. Men jag håller med om att man bör tänka på näringen i första hand - både för barn och vuxna!

    SvaraRadera
  6. Jasså du säger de, ler stort, men tänk så nojig jag skulle va': kolla mat o godis o hur o varför och gu vet allt :) För min del är jag inte nojig, vill jag ha nå't så tar jag det - nå'n gång eller så, men för barnen . . usch, dom skulle nog inte fått så många kompisar är jag rädd :)
    Jag vet min vän hur hårt du hade det, du skulle haft medalj :)
    Tiden vi hade med barnen kommer aldrig tillbaka, så det är klart att vi alla gjort vårt bästa - DÅ :)
    Solig höstkram på dig från mig i soliga Viken med allt bäst som du behöver - och naturligtvis hjälp av änglarna :D

    SvaraRadera
  7. Jag hade det väl inte värre än dom andra ensamstående föräldrarna med heltidsjobb och medaljer har jag inte mycket till övers för. Finns många såna föräldrar även idag! Jo, det blev sol här också även om det såg mörkt ut för det under morgonen.... Ha det bäst!

    SvaraRadera
  8. Men, tänk att det ska va' så svårt att lära sig ta emot nå't gott :)
    Varsågod o ta emot den nu och häng den på en väl synlig o bra plats :D

    SvaraRadera
  9. Min dator vill inte att jag skriver här. Nä, jag tackar för berömmet. Menar bara att det finns så många som ingen tänker på eller hjälper. Istället för medalj skulle jag föreslå fribiljetter till "hushållsnära tjäsnster" till ensamstående föräldrar. Alltså att speciellt ensamstående föräldrar och även andra som har det svår skulle få gratis hjälp för inköp, tvätt, städning m.m. så föräldrarna kunde tillbringa mer tid med sina barn!

    SvaraRadera
  10. Bra förslag min vän :)
    Ha en skön helg med en värmande kraam :D
    Din vän i Viken :D

    SvaraRadera