Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

lördag 11 september 2010

Mustig höstmat :)

Idag har jag kokat stora vita bönor i jättegod buljong, Vegeta saltkrydda, Chiliflakes o andra mustigt goda kryddor :)
I soppan hade jag dessutom: Tärnade morötter, hackad lök, röd paprika, fryst hackad spenat, broccoli, tomater, quornfärs o kornris :)
Den är snart klar att äta, är så sugen :)

Det blev lite sent, för jag har "tankat" det hälsosamma vattnet till en kund innan, som blev så nöjd, att jag tog emot honom på en lörda':)

Det blir ju som det brukar bli när jag gör soppa - det blir grytsoppa, för jag har alltid i så mycke gott, så buljongen får nästan inte plats, men gott brukar det bli :)

Nu är det ju dags för soppor/grytor - tycker jag när löven ute börjar att färgas i alla regnbågens färger - och även gratänger smakar ju bättre nu än när det är varm sommar :)
. . . och denna sommar är nu förbi - för alltid, snyft :( Men minnena har vi ju kvar :)

Så nu har jag en herrans massa disk att ta rätt på: stora grytan som jag kokade bönorna i, stora plastbunken som jag svällde bönorna i under natten o som buljongen fått svalna i, wokpannan som jag gjorde soppan i osv osv, men nu har jag soppa (soppgryta) så det räcker några dagar och mera bönor i frysen och buljong mä :)
Bujong värmer så gott när jag är frusen, tycker jag, mmmm :)

Nu ska det ätas god mustig mättande soppgryta, så hej på en stund och ha det bara bäst :)
Varsågod förresten, den som vill får smaka :)

Kramis från
mig i Viken :D

2 kommentarer:

  1. Så sant! Grytor och gratänger är välkomna "gäster" när hösten kommer... ;-) Under sommaren vill man ju oftast ha lite "svalare" mat - som sagt! jag skulle behöva tillbringa tid på någon typ av "hälsohem" där man tillagar maten gemensamt och deltar i olika aktiviteter för att komma igång på allvar! Har lite svårt att kommma igång ensam tyvärr :( Blir lätt "det gamla vanliga" även om jag är intresserad av hälsosammare mat... *SUCK*

    SvaraRadera
  2. Mmmm, visst smakar det gott nu med mustig mat :)
    Nä, inte behöver du åka på nå hälsohem bara för maten. Du kan själv ju :) Fullkornsbröd, bort med margarin, smör,oljor o färskost istället :)
    Råris, bulgur, kornris, matvete osv Inga lightprodukter!!! - o så massor av grönt :)
    Du kan, jag vet det, tummarna för det :)
    En grönare o hälsosam kram till dig från mig :D

    SvaraRadera