Om mig

Sandviken, Gästrikland, Sweden
Välkommen till mig och min hälsoinspirerade blogg, där du kan läsa om hälsotips, mina tankar om en bättre värld :) Tips hur även du kan må bättre, bli friskare till både kropp och själ :) Varför naturligt läkande är bättre och effektivare än kemikaliska medel :) För frågor når ni mig även på: delfinolin@hotmail.com

tisdag 13 juli 2010

Regnskur / osvenska mig :)

Jösses vilken varm dag vi haft idag, inte behöver vi åka utomlands inte, det är då ett som är säkert. Vissa får nog värmeslag också, som en kund till mig, som åkte till Furuvik istället för att komma till mig, vilken en va' :) Men han hade glömt att ringa igår kväll och kommer på torsda' istället :)

Så jag fick greja med annat då, ingen fara, finns alltid att göra - om inte annat att sitta ute och njuta av vår sköna sommar :)
Ja, jag vill inte klaga på sommarvärmen jag inte, för om ca 3 månader har vi grå höst och se'n kommer den där j-a vintern, som aldrig tar slut, för att låta våren ta över . . .
Och kom inte och säg att inte kvällarna är underbara iaf, guuuu så sköna :)

En kvinna hade gått ända från centrum och till torget vid salongen (tar ca 35 minuter) och DÅ var det hett, så hett . . . vovven, en 1 årig liten dvärgpudel, la sig platt ner i skuggan vid kyrkan och vägrade blankt att fortsätta :) Jag frågade om jag skulle hämta vatten och gissa om kvinnan blev glad - och även lilla vovven mä :) Även kvinnan fick vatten (kangenvatten).

Dom hade nyss flyttat hit och var nog både förvånad och tacksam över att jag vågade tilltala henne och fråga som jag gjorde osv :)
Men osvensk som jag är till sättet, så är inte det nå problem för mig, känns helt naturligt :)

Framåt slutet av eftermidda'n beslutade mig för att jag behövde handla lite färsk mat idag, för imorgon och på torsda'kväll hinner jag inte . . . Gissa vilken skur jag hamnade i . . . fick söka skydd i en busskur, men jag klarade mig med några jättedroppar på mig bara :) Det tog mig ca 45 minuter att komma hem istället för dom vanliga ca 25 - 30 minuter . . .

Jag har inte hört nå't nytt om min sons bil . . . har inte hört av honom heller på en stund, när jag tänker efter . . . hoppas att allt är bra med både honom och min dotter, att dom inte fått värmeslag eller nå't . . .

Som en påminnelse säger jag igen: Glöm inte att dricka massor av vatten och även saltlösningar, eller sug på en himalayasaltbit en stund . . . Jätteviktigt!!!!

En somrig o svalkande kram från mig som trots allt trivs med den här årstiden :D

4 kommentarer:

  1. Vad skönt att det finns folk som vågar tilltala andra - och även bjuda vatten till en liten hund i värmen! Fattar inte att folk inte tar med sig ens vatten åt dessa stackare i värmen. och inte ska dom motioneras så länge i denna värme heller! Vi hade världens åska och regnskur inatt! Vaknade av den och kom ihåg att glasrutorna på balkongen var öppna så jag skyndade mig ut för att stänga dom! ;-) Men alldeles för varmt är det fortfarande! :@ Jo, jag klagar, för jag tål inte värmen. :( Jag önskar dig en riktigt härlig dag och sommar överhuvudtaget! KRAM

    SvaraRadera
  2. Jajamen, undrar varför det ska va' så svårt att hjälpa folk, eller att bara prata lite med nå'n, som verkar behöva det :)
    Jag har alltid med mig en flaska vatten till Fly när det är varmt och inga vattenpölar finns att dricka ur, för det behöver dom :)

    Du får njuta av dom sköna kvällarna, som vi har här iaf, hoppas även att du har så hos dig också :) Skickar annars till dig tillsammans med lite svalka :)

    En härligt somrig men svalkande kraam från mig, din vän i Viken :D

    SvaraRadera
  3. Åh! Lyckliga er som åtminstone fått lite regn! Här har det inte kommit en droppe på evigheter! Det är bra hett, hett, hett och SKITJOBBIGT!

    SvaraRadera
  4. Jamen jag tror inte att det förändrade vädret såååå mycket . . . Men gissa om regndropparna var sköna där jag var på hemväg :) Några droppar fick jag på mig, men skuren var bara för mycket :) Jag hade ju mat som jag kånkade hem också, hm :/ Nä, regndropparna jag fick på mig bäst, jag blev glad när jag och kassarna var hemma, ska du veta :)

    Vi har haft det sååå hett även idag, så skuggan är nog skönast den :)

    Svalkande kraamen till dig min vän, skickar en solfjäder till dig och sprayflaska med kangenvatten :D

    SvaraRadera